El C.T.T. Balaguer neix el 1990 gràcies a l’afició de diferents persones que aconsegueixen, amb molts esforços, un petit local adjunt a un gimnàs al poliesportiu de Balaguer. Amb els anys el gimnàs desapareixerà i el club pot ampliar les seves instal·lacions i comença a participar en diverses competicions, partint d’una base encara molt elemental però que es convertirà en el puntal que farà que, en el futur, apareguin grans jugadors.

Equip infantil

Primer equip infantil del CTT Balaguer

Equips infantil i sènior

Primers equips infantil i sènior del CTT Balaguer

El seu fundador, Santiago Eroles, fou el president desde la seva creació fins l’any 2001 que deixa el càrreg i una jugadora, Anna Biscarri, el substitueix.

Cal dir que el C.T.T. Balaguer és un dels clubs més antics de Lleida i per ell hi han passat alguns dels millors jugadors de la província.

La temporada 2004-2005 es crea a Balaguer el primer equip femení nacional de la història del tennis taula lleidatà gràcies a un nou espònsor, Villart Logístic, i a la incorporació de la jugadora romanesa, Loredana Raduta. L’equip comptarà també amb una jugadora ja amb experiència en lligues nacionals, la balaguerina Anna Biscarri, a més de Marta Gatnau, Mª Teresa Gimeno i Laia Torregrosa.

Loredana Dorca

Loredana Dorca

Yanlan Li

Yanlan Li

La temporada 2005-2006, aquest mateix equip aconsegueix l’ascens a la Divisió d’Honor Femenina en la que competeix durant la temporada 2006-2007, classificant-se en una meritòria 5a posició, i reforçant-se amb la jugadora nacionalitzada espanyola però d’orígen xinés, Yanlan Li.

A mitjans de 2007, el club es trasllada a un nou local de joc, el Pavelló Molí de l’Esquerrà, amb una capacitat per a sis taules.

La temporada 2007-2008, el Balaguer – Villart Logístic aconsegueix la 2a posició del seu grup a la Lliga de Divisió d’Honor Femenina, amb l’equip format per Yanlan Li, Loredana Dorca, Anna Biscarri, Laia Torregrosa i Marta Gatnau. A més, en aquesta temporada la parella formada per Yanlan Li i Anna Biscarri guanya el Campionat de Catalunya en la modalitat de dobles. I també en aquesta mateixa temporada, el CTT Balaguer organitza per primer cop un curs de Tennis Taula reconegut amb 3 crèdits de lliure elecció per la Universitat de Lleida, impartit per Anna Biscarri i Loredana Raduta al Pavelló del Molí de l’Esquerrà de Balaguer.

Per aquesta creixent activitat esportiva i de presència als medis de comunicació, l’Associació de la Premsa Esportiva de Lleida va nominar el CTT Balaguer entre les tres Millors Entitats Esportives de Lleida del 2007.

La temporada 2008-2009 l’equip Balaguer-Villart Logístic es proclama campió de la Lliga de Divisió d’Honor Femenina, tot i que renuncia a competir en la màxima categoria per raons econòmiques.

En la temporada 2009-2010, el Balaguer-Villart Logístic juga novament la fase d’ascens, ascendeix i, aquest cop si, jugarà a la Superdivisió Femenina la temporada 2010/2011.

En aquesta mateixa temporada 2009-2010, l’equip provincial juvenil es proclama campió de lliga, mentre que l’equip de Primera Provincial, a més de proclamar-se també campió, ascendeix a la categoria Preferent.

El CTT Balaguer és elegit per l’Associació de la Premsa Esportiva de Lleida com a “Millor Entitat Esportiva de Lleida” en el 2009, i per la Federació Catalana de Tennis Taula com a millor club de Lleida.

Yanlan Li, Tinting Wang i Anna Biscarri el dia del fitxatge de Tingting

Yanlan Li, Tinting Wang i Anna Biscarri el dia del fitxatge de Tingting

En la temporada 2010/2011, el CTT Balaguer fitxa a la jugadora xinesa Tinting Wang per formar equip amb Yan Lan Li i Anna Biscarri, que, integrades a l’equip del Balaguer – Villart Logístic, s’estrenen a la Superdivisió Femenina. Al mateix temps el CTT Balaguer crea un segon equip a la Primera Divisió Femenina, el Balaguer – Cudós Consultors, liderat per la jugadora romanesa Loredana Raduta, i les catalanes Laia Torregrosa, Victòria Sancho, Sílvia Ferré i Anna Verdés.

La temporada 2011/2012 es crea el primer equip masculí en una categoria nacional. Els jugadors Eric Calderó, David Picoy i Marc Sancho aconsegueixen pujar l’equip Preferent Provincial a Tercera Nacional Masculina, on completaran l’equip amb Carles Pardina, Pol Calderó i Eduard Viladegut. L’any següent es fitxa el francès Jérôme Dubroeucq per intentar l’ascens a Segona Nacional, però no s’aconsegueix.

3a nacional

Jérôme Dubroeucq, Eric Calderó i David Picoy

La temporada 2014-2015 el CTT Balaguer Villart Logístic assoleix una fita històrica en guanyar la màxima categoria estatal, la Superdivisió Femenina, amb un equip format per Tingting Wang, Yanlan Li, Anna Biscarri, Loredana Dorca i Gemma Lladonosa. Aquell mateix any inicia el seu periple competint a la ETTU Cup, la segona lliga europea, i aconsegueix arribar a quarts de final.

La temporada 2017-2018 l’equip de Superdivisió, el Balaguer Villart-Logístic, modifica gairebé al complet la seva plantilla, incorporant la russa Svetlana Bakhtina i l’ucraïnesa Natalya Prosvirnina. També incorporarà durant aquella temporada la russa nacionalitzada holandesa Yana Timina. Aquella mateixa temporada el Balaguer Cudós Consultors de Primera Nacional, format per Loredana Dorca, Gemma Lladonosa, Vinyet Solans i Clàudia Cejas, assoleix l’ascens a la Divisió d’Honor femenina, i fitxa la polaca Aneta Olendzka i la catalana Alba Prades per a la següent temporada. El primer equip seguirà competint a nivell europeu fins el 2019.

1a nacional

Loredana Dorca, Gemma Lladonosa, Vinyet Solans i Clàudia Cejas

La temporada 2021-2022, després d’una llarga pausa per la pandèmia, el CTT Balaguer torna a Tercera Nacional Masculina amb un equip format per Lucian Razvan Hidisan, Aleix Pàmies, Anna Biscarri i Loredana Dorca. L’any següent seguirà en aquesta categoria incorporant a Antonio Cruz.

Actualment, el Balaguer compta amb una trentena de socis i jugadors federats.